Routes om te varen

Vinkeveense Plassen Route

sloeproute over de vinkeveense plassen: 12 km / 2,5 uur

Met deze route ontdek je het bijzondere gebied van de Vinkeveense Plassen. Natuur en recreatie in een goede mix. Vaar door smalle sloten en over de grote Noordplas, langs legakkers, langs natuurgebied de Botshol, door het dorp Vinkeveen onder bruggetjes door, langs de Baambrugse Zuwe met de luxe villa’s en langs verschillende zandeilanden. Onderweg genoeg restaurants en fijne plekjes waar je even de benen kan strekken. Kijk om je heen, neem een duik, meer aan bij de patatboot. Alles kan. Doe waar je zin in hebt en geniet van onze mooie achtertuin.

De Amsterdam Route

sloeproute via amsterdam: 35 km / 6 uur

De Amsterdam Route is onze langste route. Dit is de oude turfroute naar Amsterdam. Deze route is zo’n 75 jaar lang door turfschippers gevolgd (1875 tot 1950). De tocht van toen was heel anders dan nu. Vroeg vertrekken, want dan is het nog zo mooi stil op het water! Je vaart over de kronkelende Winkel en Waver naar Ouderkerk a/d Amstel. Vanaf hier vaar je over de brede Amstel naar Amsterdam. Amsterdam tik je aan, om vrij snel alweer af te buigen richting Diemen. Dan vaar je een bijzonder stuk: tussen industrie en langs het oude Diemen om te eindigen via het o zo mooie Gein. Vroeger zat Mondriaan hier regelmatig te schilderen. Kun je het je voorstellen? Ook Rembrandt en Van Gogh hebben hier op hun schilderkrukje gezeten. Geniet samen!

Varen op de Vinkeveense Plassen

Onze ervaring is dat bijna iedereen ontspannen van het water af komt. Daarom is Zwier en varen ook zo’n goede combinatie. Wij hebben voor ieder wat wils: sloep varen, zeilen, suppen of kanoën. Waar heb je zin in? En wil je dan de hele dag het water op of een aantal uurtjes: jij bepaald. We nodigen je uit!

Agenda

Alle Zwier Yoga Retreats, Zwier Sessies en ander bijzonder momenten op een rij.