Zwier, Bootverhuur Vinkeveense Plassen

Zwier is de grootste bootverhuurder van de gehele Vinkeveense Plassen. Bij ons kan je een sloep huren, een zeilboot huren of een kano, kayak of SUP huren. Zwier is een familiebedrijf, voorheen Haven Winkeloord, wat nu onder de hoede van de derde generatie omgedoopt is tot Zwier, de vrijhaven van de stad. Naast een bootje huren om te varen op de Vinkeveense plassen, kan je bij Zwier ook logeren, vergaderen, eten en drinken, een boot stallen (jachthaven met ligplaatsen) of een retraite houden.

Ligging Vinkeveense Plassen

Een bijzonder gebied met legakkers en zandeilanden waar je kan ontspannen. Tussen Amsterdam en Utrecht, op een kwartiertje rijden van Amsterdam, liggen de Vinkeveense Plassen. Doe wat voor jou goed voelt, dat mag bij Zwier, Bootverhuur Vinkeveense plassen. Re-creëren op een manier die bij jou past voor een paar uurtjes of een hele dag. Vlakbij de stad, dichtbij de natuur.

Je aankomst

Je herkend ons terrein aan de grote letters Zwier als je boven aan de dijk naar beneden kijkt. Trek een kaartje bij de slagboom en parkeer je auto op een vrij plekje. Ben je lekker op de fiets of scooter? Parkeer de dan bij de fietsenrekken links van de Zwier-letters. Zet hem zo neer dat hij niet in de weg staat.

Loop naar de Zwier letters en door de moestuin het pad op naar de Huiskamer. We weten dat je opgewonden bent, maar doe je wel een beetje rustig? Iedereen komt bij Zwier voor rust en natuurbeleving. Laat dus ook je boxje nog even uit.


Sla bij de gele container aan je rechterhand rechts af. Ben je met een grote groep? Haal jij dan even de sleutels op en laat je de groep even rustig wachten in de moestuin? Na een paar meter zie je links een groene caravan. Daar kan je inchecken, iets lekkers kopen en de route bepalen.


Op de sleutel zit een qr-code die je kan scannen voor de uitleg van de boot. Haal nu de groep op en loop naar de boten die overeenkomen met de namen die op de sleutels staan. Veel plezier!!

Je vertrek

Ook als jullie terug komen graag de rust bewaren die jullie deze dag hebben opgedaan. Ook alvind je het misschien spannend om aan te leggen. Doe dit rustig en beheerst. Let zien welke skills je hebt opgedaan tijdens jullie toch :D. 

Laat de boot net zo netjes achter als je hem hebt meegekregen en lever de sleutel in bij de groene caravan. Als je dit gedaan hebt wordt de boot gecontroleerd op eventuele schade en krijg je als alles goed is een uitrijmunt.

Wij hopen je nog vaak tot rust te kunnen laten komen!

Neem contact op!

Contactgegevens

Contactinformatie
Zwier Bootverhuur Vinkeveense plassen
Winkeldijk 20a
3645AP Vinkeveen
varen@zwier.nl

de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen, ja meervoud. Ze zijn namelijk met z’n drieën. En cliché of niet, elke plas heeft haar eigen charme! Zo ligt Bootverhuur Vinkeveense plassen Zwier aan de grote Noordplas. Met het grootste open water en de twaalf Zandeilanden waar je lekker kan zonnen. De Zuidplas is kleiner, ingesloten tussen de N201 en de Baambrugse Zuwe. Maar vergis je niet, want ook hier kan het spoken met veel wind! En dan tot slot de Kleine Plas, de naam zegt het al, de kleinste. Tegen het dorp Vinkeveen aan. Met de Zeilschool en vlakbij ons favoriete ijstentje de IJsbeer. En dan hoort de Botshol er stiekem ook nog een beetje bij. Dit natuurgebied ligt aan de westkant van de Noordplas. Dit is echt natuur, je mag er dan ook niet zomaar in, maar als je door de Botsholsesloot vaart, aan de rand, dan voel je de natuur stromen. Fijn!