Zeilboot Huren bij Bootverhuur Vinkeveense plassen

Ken je dat gevoel van één zijn met de natuur? Zeilen komt daar heel dichtbij! Omgaan met de elementen van de natuur. Soms met veel wind, dan moet je letterlijk alle zeilen bij zetten. Soms is er geen wind en lig je ultiem ontspannen te dobberen. Dat is het mooie van zeilen. Ook dit kan bij ons, in een polyvalk voor een paar uurtjes in de ochtend of misschien een hele dag. Doe wat jou uitkomt!

Direct reserveren

Gemak in Open Zeilboot… (5p)

Bij ons kan je zeilen in een Polyvalk. Deze open zeilboot is in 1939 ontworpen in opdracht van firma Bruynzeel (die van de keukens) om de mogelijkheden van hun nieuwe product hechthout te demonstreren. Inmiddels zijn veel verhuurvalken niet meer van hout, maar van polyester. Zo ook die van ons. Deze boot geschikt voor 5 personen. In het vooronder kan je de zwemspullen en opblaaskrokodil kwijt. Al onze zeilboten zijn uitgerust met een elektrische buitenboord motor. Zo kan je makkelijk de haven uit en weer in varen, want je mag in de haven alleen de zeilen klaar maken, maar niet zeilen. De motor is niet geschikt om bij weinig wind de hele tocht op te varen.


Bij ons is het wel zo dat wij eisen dat in iedere zeilboot een ervaren zeiler mee vaart. Een vaarbewijs is niet nodig, maar jaarlijks zeilen is toch wel de minimale ervaring die wij verwachten. Je moet de basis kennen zoals het zetten van een rif. Als je niet weet wat een rif is raden wij je aan bijvoorbeeld lekker een rustvalkje te huren. Ook een polyvalk, maar dan omgebouwd naar een elektrische sloep :P.

Onze boten zijn vanaf april te huur

Zeilboot huren

Vinkeveen

vanaf €12,50/uur
polyvalk 5 pers

Alleen met lekker weer

We snappen supergoed dat je het water op wil met lekker weer. Als een dag van tevoren blijkt dat er geen wind staat of juist windkracht 5 wat voor jouw ervaring iets te gortig is kan je,in tegenstelling tot al dat moeilijke gedoe bij standaard verhuurders, bij ons makkelijk annuleren en gewoon een andere datum reserveren. Dus boek lekker wanneer het je uitkomt en kom alleen varen met het weer waar jij van houdt. Check hier hoe we daarmee omgaan.

Bootverhuur Luchtfoto Vinkeveense plassen

Zeilen op de Vinkeveense plassen

De Vinkeveense Plassen zijn door de vele eilanden een unieke plek om te zeilen. Door de zandwinning voor de Bijlmer in de jaren 60 van de vorige eeuw is de Noordplas op sommige plekken wel 50 meter diep. Dit zorgt bij veel wind voor flinke golven aan lager wal. Achter de zandeilanden is het een stuk meer beschut en ook heerlijk zeilen. Heb je de Noordplas helemaal gezien, dan kun je uitwijken naar de Zuidplas of zelfs naar de Kleine plas (de bruggen draaien voor je!). Op de Noordplas heeft de Watersportvereniging Vinkeveen-Abcoude wedstrijdboeien op de plas liggen, meer zin in een wedstrijdje? Deze is zo gevaren!

Testimonials

Beoordeling: 9,5
Heerlijk gezeild! Wat een leuk en mooi plekje hebben jullie gecreerd! Jullie flexibiliteit met het boeken - en onze vele wijzigingen door ziekte, onweer, etc. - was fantastisch en zeer gewaardeerd.
Bootverhuur Vinkeveen Zwier
J. van der Wolk
Beoordeling: 10
Ondanks de regenbuien heerlijk mogen genieten bij zwier. Een heerlijke, unieke locatie met enthousiaste medewerkers. Ook complimenten voor de kok!
Bootverhuur Vinkeveen Zwier

I. Mulders

Beoordeling: 9
Super vriendelijk ontvangst. Niet moeilijk doen, gewoon lekker ontspannen en genieten van water en boot.  Zonder moeilijke vragen krijg je het vertrouwen om lekker met een bootje op pad te gaan. Alles kan en niets moet. Prima voor elkaar.
Bootverhuur Vinkeveen Zwier
M. de Pooter

waarom iedereen naar Vinkeveen komt

midden in het groen, volop rust en het helderste vaar- en zwemwater in de natuur
de leukste route samenstellen op de plas, door het platteland of door de stad
makkelijk bereikbaar, net buiten amsterdam en gratis parkeren

Meer info

ETEN & DRINKEN

Bij een dag op het water hoort ook lekker eten en drinken. Zin in een ijsje, koekje, sapje of frisje op de boot? Bij de groen caravan (waar je ingechecked hebt) kan je lekkere dingen kopen. Op de vaarkaart die je meekrijgt staan ook restaurantjes in de omgeving aangegeven. 


OVERNACHTEN

Mochten jullie het zo naar je zin hebben dat je nog niet naar huis wilt, dan blijf je toch gewoon slapen? Je kan bij ons logeren in een luxe Zwier Tent of een Havenhuisje. Te boeken via Zwier. Gewoon genieten…

Zeilboot huren Vinkeveense plassen

Met je team het water op!

Wedstrijdzeilen, spannend! Of lekker een tocht zeilen en samen relaxen. We faciliteren ook bedrijfsuitjes in onze valken. Of familie-uitjes, reünies, teambuildings… eigenlijk voor elke groep die wil zeilen. Meer weten?

lees hier meer over de mogelijkheden